Ilmavoimien Kiltaliitto ry

Ilmasotakoulun Kilta ry:n jäsenyydet

Ilmasotakoulun Kilta ry on Ilmavoimien Kiltaliitto ry:n (IVKL ry), ja sitä kautta myös Maanpuolustuskiltojen liiton (MPKL ry)  jäsenjärjestö. 

Ilmavoimien Kiltaliitto on 10 jäsenkillan ilmapuolustuksen  perinteiden hyväksi toimiva valtakunnallinen keskusjärjestö, joka vaalii  maanpuolustusaatetta ja ilmailuhenkeä sekä toimii jäsenyhdistystensä  yhteistyöelimenä. Kiltaliitto julkaisee kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Pilven Veikko -lehteä (linkki ohjautuu Pilven Veikko -lehden tiedotesivuille)

 

Yhteistyökumppanit

Ilmasotakoulu

Ilmasotakoulun esittely puolustusvoimain verkkosivuilla.

Kuvasta: Keski-Suomen reserviläispiirit ja Ilmasotakoulu ovat järjestäneet yli 30 vuoden ajan Ilmasotakoulun alokkaiden tammikuun saapumiserän valatilaisuuden, paraatin sekä Keski-Suomen maanpuolustusjuhlan. Tilaisuus  on järjestetty eri paikkakunnilla maakunnan alueella. Vuosi 2020 jäi väliin koronan takia. Päivään on liittynyt myös veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen lippulinna.

.

Ilmasotakoulun tukitoiminta
Ilmasotakoulun alokkaiden tammikuun saapumiserän valatilaisuus ja paraati.

Patria Oy

Patria on Puolustusvoimien strateginen kumppani.

Yksi yhteistoiminta-aloista on sotilaallinen alkeislentokoulutus, jonka käytännön toteuttajana toimii Patria Military Pilot Training.

Ilmavoimallisesti koulutuksesta vastaa Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 Patrian tuottaessa lennonopettajat ja huoltaessa lentokaluston.

Ilmavoimat-Patria -yhteistyö ei rajoitu pelkästään alkeislentokoulutukseen, vaan Patria on vahvasti mukana myös muissa toiminnoissa.

Ilmasotakoulun killan kannalta alkeislentokoulutus on tärkeä, koska siinä koulutetaan Lentoreserviupseerikurssin lento-osa. Kilta luovuttaa kurssin läpäisseille Lentoupserikurssin rintamerkin korvauksetta, mikä on ollut suuri taloudellinen ponnistus. Patria tukee kiltaa rintamerkkien hankinnassa vuonna 2021 alkavasta LentoRUK:sta alkaen.

Kiitos!

Jyvässeudun kunnat ja yritykset

Killan valtuustoon kuuluu edustajia lähiympäristön kunnista, oppilaitoksista sekä yrityksistä.

Lisäksi kilta on solminut yhteistyösopimuksia useiden yritysten kanssa, ja pystyy näin ollen tarjoamaan joitakin jäsenetuja.

Päivitämme sopimukset vuoden 2021 aikana, jonka jälkeen kirjaamme jäsenedut tänne.