Ilmasotakoulun killan lippumerkki

Ilmasotakoulun Kilta ry

on vuonna 2006 perustettu maanpuolustustyötä tekevä yhdistys, joka tukee Ilmasotakoulun toimintaa, erityisesti sen varusmieskoulutusta.

Kilta on samanhenkisten isänmaallisten ihmisten osallistumisfoorumi
päämääränään Ilmavoimien kasvatustehtävän tukeminen itsenäisyytemme hyväksi.

Kilta tallentaa historiaa ja vaalii perinteitä.

Kiltaan voivat liittyä kaikki hyvämaineiset, maanpuolustus- ja ilmavoimahenkiset, Ilmavoimista ja Ilmasotakoulusta kiinnostuneet henkilöt.

Aquila-koulurakennus (kuva: Ilmasotakoulu)

Ilmasotakoulun varusmiesten ja henkilökunnan tukeminen

Kilta toteuttaa päätehtäväänsä yhteistyössä Ilmasotakoulun johdon kanssa. Vuosittain toistuvia tukimuotoja ovat seuraavat:

Ilmasotakoulun kaikkien saapumiserien kotiuttamistilaisuuksissa luovutetaan “Reilun kaverin” palkinto. Palkinto luovutetaan varusmiesten itse keskuudestaan valitsemalle henkilölle.

Kadettikurssien päätöstilaisuuksissa luovutetaan samalla periaatteella “Reilun kadetin” stipendi.

Lentoreserviupseerikurssin läpäisseille ja reservin sotilaslentäjän todistuksen saaneille henkilöille luovutetaan lentoreserviupseerikurssin rintamerkki. Rintamerkien hankintaa tukee Patria Military Pilot Training.

Koulun henkilökunnan käyttöön luovutetaan noin 400 pullakahvilippua, joita henkilökunta puolestaan käyttää varusmiesten ja kadettien hyvien suoritusten palkitsemiseen. Kirjapaino Kari on painanut liput korvauksetta, ja kilta puolestaan maksaa käytettyjen lippujen arvon Luonetjärven Sotilaskodille.

Projektiluonteisia hankintoja ovat olleet mm. liikuntapaikkojen, kuten frisbeegolfradan ja rantalentopallokentän rakentamisen tukeminen Ilmasotakoulun käyttöön, kuntoiluvälineiden hankinta sekä tietokoneiden hankinta varusmiestoimikunnan ja varusmiesten käyttöön.

 

Kesää odotellessa

Tulevat tapahtumat vuonna 2021

Killan syyskokouksessa hyväksyttiin killan vuoden 2021 toimintasuunnitelma.

Koronapandemia aiheutti vuonna 2020 lähes kaikkien tapahtumien perumisen, ja saattaa vaikuttaa myös vuoden 2021 suunnitelmaan. Tapahtumista ilmoitetaan sähköpostitse lähetettävässä jäsenkirjeessä.

Jäsenkirje lähetetään MPKL:n henkilörekisterin kautta, ja saattaa olla, että massapostituksesta johtuen viesti menee roskapostilaatikkoon. Jos olet killan jäsen, muttet ole saanut vuonna 2020 yhtään jäsenkirjettä, tarkasta roskapostikansiosi säännöllisesti, ainakin kerran kuukaudessa. Killalla ei ole joidenkin jäsenien sähköpostiosoitetta, ja joillakin on voimassa viestikielto, nämä saattavat myös olla syynä siihen, ettei jäsenkirje ole tullut perille.

 

Toimintasuunnitelma

Toimintavuoden aikana toteutetaan vierailu johonkin kotimaiseen tai ulkomaiseen ilmailualan kohteeseen tai tapahtumaan Euroopassa. Alustavasti suunnitelmassa on matka Viroon keväällä, mikäli rajoitukset antavat tähän mahdollisuuden.

Killan jäsenille järjestetään mahdollisuus tutustua Ilmasotakouluun ja sen toimintaan. Tapahtuma järjestetään todennäköisesti syksyn vierailupäiviin liittyen.

Vuoden aikana Kilta osallistuu sopiviin tapahtumiin, jossa voidaan myydä Killan myyntiartikkeleja. Näitä ovat esimerkiksi Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma Tikkakoskella, mahdolliset kotimaiset lentonäytökset sekä erilaiset joulumyyjäiset tms.

Vuodelta 2020 ovat siirtyneet mm. “Kiltatalo tutuksi” -tapahtumat / talkoot sekä Ilmavoimien aiemman komentajan, kenraali (EVP) Pertti Jokisen yleisöluento.

Perinnetyön osalta kilta laskee perinteisen seppeleen Tikkakoskella Lentäjän patsaalla Ilmasotakoulun vuosipäivään liittyen, samoin lasketaan seppele EVL Eino Luukkasen haudalle Ilmavoimien Vainajien muistopäivänä Seppälänkankaan hautausmaalla Jyväskylässä.

Kilta osallistuu Ilmasotakoulun Perinneaula-hankkeeseen alkuvuoden aikana. Lisäksi tarkastetaan Ilmasotakoulun alueella sijaitsevan Taivaan Vartijat -muistomerkki ja tarvittaessa kunnostetaan sitä.

Ilmasotakoulun Kiltan logo
Killan logo

Yhteystiedot

Kiltatalon postiosoite: Rykmentintie 13, 41160 Tikkakoski

Sähköpostiosoite: ilmasotakoulunkilta(ät)gmail.com

Killan hallitus vuonna 2021
Puheenjohtaja Arto Kupiainen
Varapuheenjohtajat Veli-Matti Jaatinen ja Erkki Launiainen
Sihteeri/rahastonhoitaja Riku Tenhunen
Jäsenet
Jarmo Alanko
Markku Andersson
Kari Kärkkäinen
Ilkka Nyyssönen
Ilmasotakoulun yhteyshenkilö, koulun apulaisjohtaja
EVL Kai Naumanen